OM OSS

Dagens situation är ohållbar, därför startades klimathjälpen. Vi inser att klimatkompensation är en väldigt enkel och effektiv lösning på problemet. Vi vill inte vänta på bättre tider, vi vill gå före och visa vägen, vi vill vara en del av lösningen. Klimathjälpen vill göra allt vi kan för ett bättre klimat, vi ser klimatkompensation som en självklar väg att gå för att ta ansvar fullt ut.

Vår vision är att varje hushåll och företag ska klimatkompensera för sitt klimatavtryck för ett bättre hållbart klimat.

Vi får lära oss redan som barn att vi ska visa tacksamhet när vi fått något, att vi ska vara rädda om saker i vårt hem och att vi ska ta ansvar för våra handlingar.

Vi känner att detta inte bara inbegriper vår egen bostad, utan hela vårt hem, vår jord, som vi lever på. Att visa tacksamhet genom att källsortera, genom att välja ekologiska varor, att välja bort påsen i butiken, att välja att gå, cykla, åka tåg eller buss istället för bil eller flyg.

Alla är överens om att det ske klimatförändringar i världen. Enligt en studie gjord av World Economic Forum så svara 91% att man anser att människan är ansvarig för dessa förändringar som sker. Det har lett till en ohållbar klimatsituationen, där människan har ansvaret att hitta lösningar på de problem som vi startat. Det sägs att Albert Einstein sa: "Vi kan inte lösa problem genom att tänka på samma sätt som vi skapat dem." Vi behöver därför göra förändringar.

Vi inser att det finns mycket att göra för vår miljö för att den ska kunna bevaras för vår framtida generations liv. Det råder delade meningar om huruvida klimatet är hotat eller inte. Oavsett vad så är det ändå så att det samhälle som vi lever i idag är långt ifrån vad vi en gång levde i för bara några hundra år sedan.

Det vi redan gör i form av till exempel källsortering och välja ekologiskt odlad mat, det räcker inte. Vi behöver göra mer! Vi kan inte sitta sitt stilla och vänta på bättre tider, vi kan inte hoppas på att någon annan kan lösa det åt oss, eller att världen ska förändras av sig själv. Vi behöver göra något, och det är nu! Därför behöver vi klimatkompensera våra utsläpp.

Vi kommer fortfarande genererat ett utsläpp, och vi är ansvariga för det. Vi kan inte få det ogjort, däremot kan vi välja att göra det vi kan. Precis som när vi en varm sommardag druckit en flaska vatten kan välja att kasta den i naturen eller ta med den hem och panta den.

Det är där klimathjälpen vill göra skillnad, det är där vi vill kunna hjälpa till att skapa mer medvetenhet och ta större anvsar, och även på ett enkelt sätt hjälpa er, privatperson eller företagare, att välja att kompensera för era utsläpp och göra det lilla extra. För vi vill göra allt vi kan för att ta vårt ansvar för vårt hem.

Vår Historia

Våren 2019

Klimathjälpen AB startas med visionen att kunna erbjuda företag och privatpersoner ett enkelt sätt var vara en del av lösningen av klimatproblemet. Man bygger en enkel och informativ hemsida, bestämmer sig för att endast investera i projekt som är GOLD-Standarscertifierade av FN, och börjar planera för lanseringen.

I ett första steg för att undersöka intresset på marknaden för klimatkompensation så väljer man att sätta igång med dörr till dörrförsäljning i Göteborg, där företaget är etablerat. Man når cirka 10 000 hushåll under sommaren och får många uppskattade kommentarer om att det är ett bra initiativ. Många fick bättre inblick i vilket avtryck på klimatet man sätter och väljer att klimatkompensera med Klimathjälpen.

Hösten 2019

Efter utvärdering av årets satsning kommer man fram till att det finns bättre sätt att marknadsföra sig än via dörr till dörr. Man väljer därför att lägga ner marknadsföringen via dörr till dörr, för att satsa på andra bättre alternativ. Man tittar även på möjligheten att börja rikta sig emot företagsmarknaden

Året 2020

Vi har nu ett färdigt koncept för företagsmarknaden med nya spännande produkter som har börjat lanserats under 2020. Vi har även förnyat och förbättrar produkten emot privatmarknaden, däribland ett bättre avtal som är helt utan bindningstid och utan uppsägningstid.

Vi ser fram emot året 2020 med fler och ännu nöjdare kunder tillsammans för ett bättre klimat.